جنگل الیمستان بر فراسوی زیبایی

جنگل الیمستان بر فراسوی زیبایی

شما هم امتیاز بدهید!

جنگل الیمستان بر فراسوی زیبایی، همیشه نام سر سبزی که می آید ناگهان نام جنگل الیمستان مشهور به طلای سبز ایران را مه غلیظ و جنگل‌های سرسبز و انبوه در برگرفته است به گوشم  می خورد. این جنگل سرسبز، همچون فهرستی باز است، برای آنها که می‌خواهند جاده و جنگل و کوه و استپ، مرتع و دشت و گلزار و قلّه را در یک سفر یک روزه تجربه کنند. با گیلار همراه باشید.

جنگل الیمستان بر فراسوی زیبایی

الیمستان یکی از زیباترین مناظر را در فصول بهار و تابستان به گردشگران و دوستدارانطبیعت نوید می‌دهد. این منطقه را که به طلای سبز ایران مشهور است، مه غلیظ وجنگل‌های سرسبز و انبوه در برگرفته است. جنگل‌های الیمستان، محل رویش گیاه «الیما» است که در اردیبهشت ماه رشد می‌کند و آن‌طور که بر می‌آید نام جنگل الیمستان نیز از آن گرفته شده است.

 

جنگل الیمستان

 

الیمستان که چون نگینی سبز بر طبیعت بینظیر آمل خودنمایی می‌کند، نگاه عکاسان داخلی و خارجی را به خود جذب کرده است. طبیعت بکر و زیبایی جنگل‌ها، مراتع و سر سبزی آن وصف‌ناشدنی است، ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن دما در فصل گرما، وجود چشمه‌سارهای فراوان، پوشش جنگلی متنوع، دشت‌ها و آب زلال و اسب‌های زیبا از شاخصه‌های جمعناپذیر این جنگل است. آب مردم روستا از چشمه تأمینمی‌شود و محصول آن غلات، لبنیات و عسل است.

جنگل الیمستان

جنگل الیمستان

 

 

الیمستان یک فهرست باز است؛ فهرستی برای آنها که می‌خواهند جاده و جنگل و کوه و استپ، مرتع و دشت و گلزار و قلّه را در سفری یک روزهتجربه کنند. اختلاف دما و تنوع پوشش در طول مسیر الیمستان بسیار مثالزدنی است. جایی هوای مسیر آفتابی و شرجی است، جای دیگرمطبوع و بهاریجایی مه است و خنک، جای دیگری باد تندی می‌آیدیک جا انبوه جنگل است، مسیر بعدی تبدیل به دشت می‌شود. دشتپایین دست پرچین است، پرچین به سوی مرتع می‌رود، مرتع گلزار دارد و آن بالا قلّه است و بنای امامزاده‌اش. از روستای المیستان تا قلّه چهارساعت و نیم تا پنج ساعت جنگل‌نوردی و کوهپیمایی دارید. از قله، خطالرأس دماوند تا دریای خزر را می‌بینید. آن بالا کل جنگل و همه مراتع اطراف، زیر پای شماست و دور نمای قلّه دماوند پیش رویتانقدم به قدم الیمستان تا آن بالا، دیدنی‌هایی نهفته‌ای دارد که مسافران موقع صعود یکییکی کشفشان می‌کنندیکی بین بوته‌ها مردابی را نشان می‌دهد، یکی از خزیدن مارمولک بزرگی هیجان زده می‌شود و دیگری خممی‌شود و از گل‌های رنگ به رنگ بین راه عکاسی می‌کند. از همه این‌ها که بگذریم، قله الیمستان یکی دیگر از جاذبه‌های این روستا است که بازمستان‌های پر برف و بهارهای همیشه سر سبز،  کوهنوردان زیادی را به خود فرا می‌خواندقله‌ای که حدود ۲۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترینگزینه‌های کوهنوردی در زمستان به شمار می‌رود. اگر اهل کوهنوردی باشید، این قله با تمام جاذبه‌های طبیعی اطرافش بهترین گزینه سفر کوهنوردی شما به شمار خواهد رفت. در کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند در پیش چشمانتان حدیث صلابت می‌خواند.

جنگل الیمستان

 

 

جنگل الیمستان

شاید اما جالب‌تر از همه این‌ها، منطقه نقش پای رستم باشد که تعجب همه کوهنوردان را برمی‌انگیزد. نرسیده به قله جای دو شهاب سنگ بزرگ دیده می‌شود که حفره‌هایی به عمق ۱۰ متر ایجاد کرده‌اند. بومیان منطقه افسانه‌ای زیبا برای این چاله‌ها دارند. آنها معتقدند این گودال‌ها جای زانوهای رستم است که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است. دورنمای بینظیر قله دماوند، مناظر زیبای جنگلی با پوشش دشت‌هایپر گل، منطقه را به مکانی مجذوبکننده تبدیل کرده است. قبل از رسیدن به جنگل، در ابتدای ورود به الیمستان روستایی قرار دارد که لهاشنامیده می‌شود، لهاش در کوهستانی معتدل و مرطوب واقع شده است. از انتهای روستا اولین نشانه‌های جنگل دیده می‌شود. اغلب ساکنان روستا، زراعت و دامداری می‌کنند و عده‌ای هم به تولید صنایع دستی و شال‌بافی مشغولند. یکی دیگر از جاذبه‌های جنگل الیمستان، زرشک کوه است که در بهار و زمستان پذیرای کوهنوردان بسیاری است.

راه دسترسی به جنگل الیمستان

از آمل، کیلومتر ۲۰ و از تهران، کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز، به جاده فرعی سمت راست به تابلویی برمی‌خورید که روی آن نوشته شده؛ امامزاده قاسم، وارد آن شوید، در اوایل مسیر به دو راهی می‌رسید که باید جاده سمت چپ را دنبال کنید، جاده فرعی آسفالته باریک با پیچ و خم بسیار حدود ۷کیلومتر است که ابتدا شما را به روستای لهاش و پس از آن با طی ۵ کیلومتر مسیر خاکی به روستای الیمستان رهسپارتان می‌کنداز آنجا با پشت سر گذاشتن آبادی دورنمای جنگل را پیش روی خود می‌بینید.

جنگل الیمستان

سایر دیدنی‌های مسیر جنگل الیمستان

منطقه بکر قلاردن

محلی‌ها در اردیبهشت ماه به سمت دشت گل گاوزبان منطقه قلاردن می‌روند، گل گاوزبان می‌چینند و گیاه دیگری به نام «زی زا». راه مسیرچندان شیبدار نیست و از روستای الیمستان تا منطقه قلاردن حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت راه است. آنجا بقایایی از یک قطعه قدیمیبه جا مانده و یک گاوسرا ساخته شده که اقامتگاهی برای چوپانان محلی است. در فاصله‌ای حدود یک کیلومتری گاوسرا، مرتعی به نام «سجمون» گسترده شده که گلهدارها با آب چشمه‌های آنجا گله‌هایشان را سیراب می‌کنند.

 اگر فرصت بیشتری دارید، آبشار شاهاندشت، دژ نظامی تسخیرناپذیر ملک بهمن، کوچهباغ‌های روستا، کتیبه ناصری، روستای نوا و منظرهمنحصربهفرد کوه دماوند از ارتفاع ییلاق نوا، پیادهروی در دره سیالیز هر کدام تجربه‌ای خاطره‌انگیز در خود نهان دارند.

 

قله امامزاده قاسم الیمستان

قله امامزاده قاسم الیمستان از جاذبه‌های الیمستان است که با زمستان‌های پربرف و بهارهای همیشه سرسبز، کوهنوردان زیادی را به خود فرامی‌خواند. این قله حدود ۲۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترین گزینه‌های کوهنوردی در زمستان به شمار می‌رود. اگر اهل کوهنوردی باشید، قله الیمستان با تمام جاذبه‌های طبیعی اطرافش بهترین گزینه سفر کوهنوردی شما خواهد بود. در کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند در پیش چشمانتان حدیث صلابت می‌خواند.

نقش پای رستم

یکی از جالب‌ترین دیدنی‌های منطقه، نقش پای رستم است که تعجب همه کوهنوردان را برمی‌انگیزد. نرسیده به قله، جای دو شهاب‌سنگ بزرگ دیده می‌شود که حفره‌هایی به عمق ۱۰ متر ایجاد کرده‌اند. بومیان منطقه افسانه‌ای زیبا برای این چاله‌ها دارند. آن‌ها معتقدند این گودال‌ها جای زانوهای رستم است که در این منطقه زانو زده و از آب دریا نوشیده است. دورنمای بینظیر قله دماوند و مناظر زیبای جنگلی با پوشش دشت‌های پر گل، این منطقه را به مکانی مجذوبکننده تبدیل کرده‌اند.

روستای لهاش

قبل از رسیدن به جنگل، روستایی قرار دارد که لهاش نامیده می‌شود. لهاش در کوهستانی معتدل و مرطوب واقع شده است. از انتهای روستا اولین نشانه‌های جنگل دیده می‌شود. اغلب ساکنان روستا، زراعت و دامداری می‌کنند و عده‌ای نیز به تولید صنایع دستی و شال‌بافی مشغول هستند. یکی دیگر از جاذبه‌های جنگل الیمستان، زرشک کوه محسوب می‌شود که در بهار و زمستان پذیرای کوهنوردان بسیاری است.

بهترین فصل برای بازدید از جنگل الیمستان

اواسط بهار و اوایل پاییز شاید بهترین فصل برای سفر به الیمستان باشد، اما از مناظر زیبای زمستانی هم نمی‌توان چشم پوشید، البته به‌ شرطیکه تمامی اصول سفرهای زمستانی رعایت شود.

جنگل الیمستان

جنگل الیمستان

اقامت در جنگل الیمستان

اگر قصد دارید شب را در جنگل اقامت کنید، در مقابل شما دو گزینه قرار دارد. شما میتوانید در خانه های روستایی و اتاق های کرایه ایی اقامت کنید و یا کمپ بزنید البته با رعایت تمام اصول. توجه داشته باشید برای کمپ زدن باید تمام وسایل و تجهیزات مورد نیاز خود را همراه داشته باشید زیرا در جنگل هیچ امکاناتی وجود ندارد.

توصیه‌ها برای سفر به جنگل الیمستان

غذای کافی، لباس مناسب، جعبه کمک‌های اولیه، چراغ قوه، در صورت داشتن جی‌پی‌اس یا کمک گرفتن از بومیان برای جنگل‌نوردی پیشنهادمی‌شود. در شرایط مه امکان گم شدن در جنگل وجود دارد، عموما این جنگل را بیخطر می‌خوانند، اما احتیاط را فراموش نکنید و برای حفاظت از محیط، آتش روشن نکنید یا در صورت روشن کردن از خاموش شدن آن پیش از رفتن اطمینان حاصل کنید.

 

گیلار مجری تخصصی تور جنگل الیمستان و تورهای یک روزه می باشد، برای اطلاعات بیشتر و دیدن تور ها می توانید به وب سایت گیلار مراجعه کنید و یا با شماره موبایل 09107444403 (مدیر طبیعتگردی) تماس بگیرید.

 



1402/06/20 | کد مطلب: 54
برچسب‌ها: جاذبه های دیدنی
تحریریه گیلار

عاشق سفر ، تولید محتوا



  • به اشتراک بگذارید:

بحث و تبادل نظر
نظر دهید تعداد کاراکتر مانده: 300
انصراف
  • متن
  • نام
  • ایمیل